Onze Ruimte

De studio

Onze studio is gesitueerd in een aparte unit op de eerste verdieping van kinderopvang Smallsteps. Er is een lift aanwezig. De studio is schoon, licht en ruimtelijk ingericht. De studio is ca 125 m2 en aangezien de studio tijdens je training exclusief gebruikt wordt door jou of jouw small group kan er ruim voldoende afstand gehouden worden. Privacy is gegarandeerd, doordat we op de 1e verdieping zitten en geen inkijk hebben vanaf de straat. Vanuit de studio heb je toegang tot een ruim privé terras waar we, als het weer dat toelaat, ook buiten kunnen trainen. Er is een kleine kleedkamer aanwezig.

Bereikbaarheid

De studio is goed bereikbaar met eigen- of openbaar vervoer. De studio ligt 5 minuten rijden vanaf de A4 en er is voldoende gratis parkeermogelijkheid in de buurt.  Er is een bushalte op een paar minuten lopen van de studio.

Outdoor, thuis of online trainen

In de directe omgeving van de studio kunnen we buiten trainen. Niet alleen op het terras, maar bijvoorbeeld ook langs het water van de Dwarswatering of in sportpark de Bloemerd. De trainer kan materiaal meenemen voor de buiten training. In overleg met je trainer is het eventueel mogelijk om op een andere geschikte buitenlocatie te sporten.

Als je liever in je eigen huis traint, kan de trainer naar je huis komen voor de trainingen. Benodigd materiaal wordt meegebracht door je trainer. Het kan handig zijn om zelf wat klein materiaal aan te schaffen. Mocht dit nodig zijn, kan je trainer je hierin goed adviseren.

Naast de live trainingen is het mogelijk om online te trainen. Bijvoorbeeld als je kleine kinderen hebt of als je te ver weg woont voor training aan huis. De online trainingen zijn altijd live gestreamd: jij ziet en spreekt de trainer en de trainer ziet jou. Hierdoor kun je ook online veilig trainen en heb je nog steeds een goede stok achter de deur!

 

“In de eerste week van de lockdown ben ik met Ronald online gaan trainen. Heel anders, maar super leuk en net zo effectief als in de studio. Sommige dingen zijn een beetje improviseren, maar iedereen heeft wel een bal, een stoel en iets om tegenaan te leunen. Ik ben fan! Straks wil ik niet meer anders : ) Leuke bijkomstigheid; mijn oudste zoon traint vaak mee, wordt het ook nog dubbel gezellig!”

Jeannette

Onze Werkwijze

Informatiegesprek 

Als je interesse hebt in onze trainingen, ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. In dit gesprek bespreken we je doelen en mogelijkheden en kijken we samen naar hoe we jou het beste kunnen begeleiden. Heb je een trainer nodig die je hard aan het werk zet en je fysiek uitdaagt? Of heb je liever een trainer waarmee je rustig aan kunt opstarten, eventueel met aandacht voor fysieke beperkingen of blessures? Heb je een voorkeur voor een mannelijke of een vrouwelijk trainer? Na het informatiegesprek word je gekoppeld aan de Personal Trainer die het beste bij jou en jouw situatie past. 

Intake, meting en assesment 

Als je hebt besloten te starten krijg je een uitgebreide intake met je personal trainer. Hierbij wordt zo nodig ook een meting van de lichaamssamenstelling gedaan, een houdingsanalyse en een bewegings-assesment. Als je onder begeleiding bent van een fysiotherapeut of andere specialist nemen we graag contact met hem/haar op, zodat we je training zo goed mogelijk op je behandeling kunnen laten aansluiten.

Training en trainingsschema 

Je trainer maakt een op maat gemaakt programma voor je en begeleidt je bij elke stap. Je leert hoe je de oefeningen goed kunt uitvoeren en wordt uitgedaagd op jouw niveau. Je programma wordt regelmatig bijgesteld, zodat je altijd voldoende uitdaging hebt en veilig en efficiënt aan je doelen kunt werken.

Als je graag zelfstandig aan de slag wilt met de oefeningen, maakt je personal trainer graag een trainingsschema voor je. Je kunt thuis aan de slag, buiten of in een sportcentrum, afhankelijk van wat je prettig vindt. Je schema wordt regelmatig bijgesteld zodat je ook tijdens de zelfstandige trainingen genoeg uitdaging blijft houden.

Dagelijkse beweging, voeding en ontspanning 

Natuurlijk is het, naast het trainen, belangrijk om aandacht te besteden aan je dagelijkse beweging, je voeding en je ontspanning. Samen met je trainer kun je deze zaken bespreken en kijken welke veranderingen je kunt aanbrengen, zodat je een gezonde en actieve leefstijl ontwikkelt die je vast kunt houden. Hierbij werken we met kleine stappen en gaan we voor een duurzaam resultaat.

Evaluatie, voortgang en afbouw 

Je trainer houdt je vooruitgang in de gaten en zal regelmatig evalueren of het programma nog aansluit. Als je dat wenst, kun je structureel een meting van je lichaamssamenstelling krijgen. Alle metingen worden genoteerd in je online portaal zodat je zelf inzicht hebt in je vooruitgang.

Als je je doel hebt bereikt en de trainingen wilt afbouwen kun je dit in overleg met je trainer gefaseerd doen. Voor het behouden van je resultaten is het belangrijk dat je ook na je trainingstraject blijft bewegen/sporten. Met bijvoorbeeld een maandelijkse afspraak in het vooruitzicht, ben je gemotiveerder om te blijven sporten. Je trainer kan je elke keer nieuwe oefeningen meegeven voor thuis of in het sportcentrum, zodat je lichaam en geest uitgedaagd blijven. Vind je het lastig om alleen verder te gaan, kun je samen met je trainer kijken welke groepsles(sen) voor jou geschikt zijn.

Personal trainer Leiderdorp